Forsvinningen av regnskogen (spesialagent Melina)

På spesialagentsamling i 2018 fikk spesialagentene i oppdrag å lage leserinnlegg om regnskogen. Vi har fått inn 11 veldig fine bidrag!

Dere har sikkert hørt at regnskogen forsvinner, men vet dere hvor mye som forsvinner av regnskogen? 1 hel ellever fotballbane forsvinner hvert 5. sekund, det vil si at i ett minutt forsvinner det 12 hele ellever fotballbaner. Vi må gjøre noe nå, hvis vi venter lenger, så vil det ikke være mer igjen av regnskogen. Noe som er forferdelig fordi 50-80 % av alle dyr og plantearter finnes i regnskogen. Det som er så dumt, er at det som er borte av regnskogen, er ødelagt av oss, mennesker. De som ødelegger regnskogen for å dyrke palmeolje til godteri og mat ødelegger hjemmet til over 260 millioner mennesker og mange dyr og plantearter. Regnskogen har eksistert i over 60 millioner år, så regnskogen var her lenge før mennesker, så kommer noen av oss og ødelegger dem, veldig dumt.

Vi må jo stoppe dette, her er noen enkle ting vi burde gjøre for å stoppe produksjonen av palmeolje og forsvinningen av regnskogen;

  • Ikke kjøp mat eller godteri med palmeolje i, fordi hvis vi slutter å kjøpe ting med palmeolje i, vil de som produserer produktet trekke palmeoljen som en ingrediens for å ikke miste masse penger.
  • Ikke kjøpe treverk eller utemøbler med teak i. Teak er en type mørkt treverk som finnes i regnskogen.

Det var noe av det enkle som vi kan gjøre, men det betyr ikke at det er mer vi kan gjøre!

Skrevet av spesialagent Melina

Kommentarer

Agent Agent

Agent Agent
vi må passe på regnskogen

09:52 07.11.2018

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging