Hva er en regnskog?

Regnskogen er verdens eldste økosystem!

En regnskog er en skog der det regner mye. Dessuten er det varmt og fuktig hele året. Trærne her er høye, og de fleste planter og dyr i regnskogen finnes ikke nede på bakken, men lever i flere etasjer oppe i trekronene. Den største regnskogen i verden er Amazonasregnskogen i Sør-Amerika.

Regnskogen bidrar til at klimaet og været i hele verden er i balanse, og til at mennesker, dyr og planter har et godt livsgrunnlag. I regnskogen finnes det også verdifulle mat- og medisinplanter.
 

Jaguaren holder til i regnskogen i Amazonas. FOTO: Eric Kilby
 

Over halvparten av jordas arter bor i regnskogen. Men akkurat hvor mange arter det er snakk om, vet man ikke. Man tror nemlig at det er veldig mange arter av planter og dyr som ikke er oppdaget enda! Og at en stor del av disse gjemmer seg i regnskogene rundt omkring i verden.

 


Gylden løvetamarin er en av de største silkeapeartene
og holder til i regnskogen. FOTO: Jeroen Kransen / Flickr

 

 I tillegg til dyr og planter bor det også mennesker i regnskogen. De bruker skogen som sitt hjem og henter alt de trenger fra den. Mange av disse menneskene er det vi kaller indianere og lever på sin tradisjonelle måte med en egen kultur og et eget språk.

Dessverre er det mange tingsom truer regnskogen og de menneskene og dyrene som bor i den. Hvert minutt forsvinner store regnskogsområder, og arter av planter og dyr går tapt for alltid.

I år går TV-aksjonen til Regnskogsfondet. Gjennom TV-aksjonen skal vi bevare regnskogen både for de som kommer etter oss, og for de dyrene og menneskene som har regnskogen som sitt hjem i dag.

 

Les mer om regnskogene på www.regnskog.no

 

KILDE: Regnskogfondet

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging