Redd regnskogen før det er for sent! (spesialagent Benjamin)

På spesialagentsamling i 2018 fikk spesialagentene i oppdrag å lage leserinnlegg om regnskogen. Vi har fått inn 11 veldig fine bidrag!

Regnskogene har eksistert i over 60 millioner år, men det kan godt hende at de snart ikke vil finnes mer på grunn av mennesker. Siden andre verdenskrig har mengden regnskog blitt halvert.

50-80% av alle arter i verden lever bare i regnskogen, som også er hjem for 260 millioner mennesker. Hvis regnskogene forsvinner vil artene dø ut og menneskene vil ikke ha noe hjem.

Dessuten lagrer trærne mye CO2, samtidig som de produserer oksygen. Uten regnskogene ville vi blitt kvalt.

Visste du at Amazonas fungerer som en vannspreder? Selv om det regner mye puster trærne ut si mye vann at det holder et helt område fruktbart. Hvis skogen dør vil det bli vanskelig å dyrke der.

Dette er bare noen av grunnene til at vi må beskytte regnskogen. Det kan virke alt for stort og håpløst, men vi har en enorm makt som forbrukere. Den største trusselen er nemlig at vi hogger skogene ned for å få mer plass, treverk og palmeolje. Hvis et selskap merker at produkter med palmeolje selger dårlig vil de fjerne palmeoljen.

Alt du trenger å gjøre er å passe på å kjøpe minst mulig med palmeolje. En annen ting du kan gjøre er å sørge for at hagemøblene ikke kommer fra regnskogen.

Skrevet av spesialagent Benjamin

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging