Regnskogen forsvinner (spesialagent Lill)

På spesialagentsamling i 2018 fikk spesialagentene i oppdrag å lage leserinnlegg om regnskogen. Vi har fått inn 11 veldig fine bidrag!

Regnskogen forsvinner i rekordfart, noe som gjør meg sint, lei meg, og skuffet.

Ikke bare er regnskogen hjemmet til over halvparten av verdens arter, men også hjemmet til over 260 millioner mennesker. Regnskogen har eksistert i 60 millioner år, men det er ikke sikkert den eksisterer så mye lenger. For hvert 5 sekund hogges det ned en hel fotball bane, dette er ekstremt mye og vi må gjøre noe. Regnskogen er halvert siden 2. verdenskrig. All regnskogen som blir hogget ned og brent slipper ut 3 milliarder tonn CO2 hvert år. Konsekvensene av dette er at mange arter blir utryddet, mange mennesker mister hjemmene sine, det kan bli stor tørke, siden regnskogen er en slags gigantisk vannspreder for verden, mange medisiner vil bli umulige å lage fordi mange av ingrediensene kommer fra regnskogen og det vil bli mer forurensning. Dette høres katastrofalt ut, men det er håp.

 Det vi kan gjøre er å unngå å kjøpe produkter som har palmeolje i seg, palmeolje finnes i veldig mange produkter, i mat, kosmetikk, såper, kremer, vaskemidler og levende lys er noen eksempler. En annen ting vi kan gjøre er å prøve å unngå tropisk tømmer, tropisk tømmer brukes ofte i gulv, hagemøbler, og båtdekk. Du kan også støtte regnskogfondet som jobber for regnskogen, og folkene som lever i den.

Jeg håper du vil hjelpe til, sånn at regnskogen lever lenge!

Skrevet av spesialagent Lill

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging