Regnskogfondet er 30 år!

Ulrik fra Barnas klimapanel holdt appell da Regnskogfondet feiret 30 år - og både han og de voksne fra Hovedkvarteret lærte mye om regnskog.

Regnskogfondet har bursdag! I år er det 30 år siden Regnskogfondet i Norge ble startet. Miljøagentene var invitert til bursdagsfeiring i Oslo, sammen med veldig mange andre, blant annet statsminister Erna Solberg!

Brasil og store deler av regnskogen har en krise, med branner og konflikter. Det hørte vi mye om i media tidligere i høst, kanskje du husker det fra Supernytt? Brannene er slukket på grunn av regn og media skriver ikke så mye om regnskogen akkurat nå, men krisen eksisterer fortsatt. Det var bare noe av det som ble snakket om på feiringen i Oslo, som handlet mest om hvordan regnskogen har det nå og hva vi kan gjøre videre.

Av all den regnskogen vi hadde for over 250 år siden er det bare 30% som er igjen uten ødeleggelser. Regnskogen er både fantastisk og viktig.

Trærne i skogen lager sitt eget regn. Det er viktig for livet i skogen, jordbruket og nedkjøling av varme områder. Regnskogen er også veldig viktig for klimaet, fordi skogen lagrer karbon. Hogst av regnskogen fører til klimagassutslipp.

I regnskogen bor det over 100 grupper med urfolk som lever tradisjonelt, uten kontakt med omverdenen. De må flykte lenger inn i regnskogen for å være trygge og ha et sted å leve. Det samme gjelder veldig mange dyre- og plantearter.

Folk som driver med blant annet mat, kultur, politikk, investering av penger og forskning snakket på feiringen - og hele tre personer fra regjeringen var der!

Høydepunktet i hele bursdagsfeiringen var selvsagt Ulrik (11 år) sin appell. Han fikk ikke lov til å snakke så lenge han ville, for han er veldig opptatt av regnskog og kunne snakket lenge, men han fikk stor applaus. Alle i salen var enige i at den eldgamle regnskogen bør bevares ikke bare for barna nå, men i noen millioner år til.

Som Ulrik sa fra talerstolen, er det å ta vare på regnskogen noe av det aller viktigste for barn når det gjelder klima og miljø. Det ble barna som var på Miljøagentenes landsmøte i september enig om, i tillegg til global oppvarming og plastforsøppling i havet.

Miljøagentene gratulerer Regnskogfondet med jubileet!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging