Soyaproduksjon – Flere sider av samme sak (spesialagent Hedda)

På spesialagentsamling i 2018 fikk spesialagentene i oppdrag å lage leserinnlegg om regnskogen. Vi har fått inn 11 veldig fine bidrag!

De siste årene har det vært ekstreme diskusjoner rundt palmeoljebruken i norske dagligvarer. Fra 2005 til 2012 ble forbruket av palmeolje redusert fra 26.000 tonn til kun 5000 tonn. Og det er veldig bra!

 Men nå er det på tide å skifte diskusjonsemne til soya. Soyaproduksjon er minst like ille som palmeolje, om ikke verre …

Hvor blir egentlig all soyaen brukt? Jo, mye av Norges soyaforbruk går i maten til dyra vi får blant annet kjøtt og melk fra. Det er faktisk sånn at omtrent tre fjerdedeler av verdens soya går til dyrefor!!  Dessuten er soya mye brukt for de som ikke spiser kjøtt også, nettopp fordi mye av vegetar "kjøttet" som blant annet blir brukt av mange vegetarianere er nemlig laget av soya det også!

Selv om noen store miljøfiendtlige produkter får mye oppmerksomhet, må vi ikke glemme de andre. De utgjør samme skade på miljøet og regnskogene. Man kan ikke snakke om palmeoljekutt og hvor flink man er på det, hvis ikke man også tenker på f.eks soya, som mange bruker med alt for god samvittighet. Skap mer oppmerksomhet rundt flere sider av samme sak!

Skrevet av spesialagent Hedda

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging