Ta vare på regnskogen! (spesialagent Eline)

På spesialagentsamling i 2018 fikk spesialagentene i oppdrag å lage leserinnlegg om regnskogen. Vi har fått inn 11 veldig fine bidrag!

Hei! Jeg heter Eline og er 10 år. Jeg er spesialagent i miljøagentene og er veldig opptatt av miljøet.

En viktig del av miljøet er regnskogen. Hvert 5 sekund hogges det ned områder like store som 1 stor fotballbane. Veldig mange dyr, mennesker, planter og insekter mister leveområdene sine. Det fins mange truede dyr i regnskogen. Hvis vi hogger den ned for de enda mindre område å leve på og enda mindre håp for å klare seg. I regnskogen bor det mange mennesker, 250 millioner! Det er 50 ganger så mange mennesker som det bor i Norge. Det er mange mennesker som mister hjemmene sine bare for at en familie skal få en sjokoladeplate med palmeolje i en kveld.

Palmeolje er oljen fra en oljepalmefrukt. For å lage oljepalmeplantarser må man hogge ned regnskogen. Mye av palmeoljen som importeres til Norge kommer fra plantarser i Indonesia og Malaysia. De bruker også trærne i regnskogen som materiale til bl.a. gulv og hagemøbler.

I regnskogen fins det mange økosystemer. I hvert økosystem er det mange dyr, insekter og planter som er avhengig av hverandre. Dersom noe av eller i regnskogen blir fjernet vill andre dyr, insekter og planter forsvinne de også fordi de er avhengig av hverandre.

En annen viktig oppgave for plantene i regnskogen å gjøre CO2  til O2. Hvis disse store områdene forsvinner mister vi en stor kilde til dette.

Etter å ha lest dette håper jeg at dere tenker mer over det nor dere handler så dere ikke kjøper ting med palmeolje i eller ting som er laget av trærne i regnskogen.

Vi må jobbe sammen for å redde jorda!  

Skrevet av spesialagent Eline

Kommentarer

Agent E

Agent E
Det er min!!@

07:45 30.11.2018

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging