Gøy på regionsamling i Trøndelag!

8. - 9. september var det klart for miljøagentsamling i region Trøndelag. Det ble en veldig morsom helg, spekket av mange lærerike og spennende aktiviteter.

Sted for samlingen var Fersdalen leirskole i Meråker, og totalt 15 miljøagenter og 7 voksne var med på samlingen. Været var heldigvis med oss i år som i fjor, så vi fikk både badet, padlet og fisket.

Lørdag:
Dagfinn Nordvik satte garn sammen med flere av barna, men det ble dårlig med fangst dessverre. Spennende likevel! Marit Stafsnes hadde soppkurs med oss og vi fant både fåresopp, rødskrubb, brunskrubb, røyksopp og noen risker og kantareller. Vi hadde jakt på steinsopp, men den fant vi ikke. Silje Rodahl hadde med kajakker som barna fikk låne, og mange fikk en ny opplevelse med mestring via kajakkpadling.


Gøy på vannet! Gøy på vannet! Sånt no hakke vi i byn!

Linn Terning hadde laget quiz, så etter mørkets frembrudd var det klart for å dra ut i skogen med hodelykt og lete opp spørsmålsarkene merket med refleks. Spennende og litt skummelt på en gang!


Spennende og litt skummelt på en gang!

Søndag:
Lena Seternes hadde en liten gjennomgang sammen med barna, i forhold til dette med mineraler og utvinning. Meråker er kjent for sin historie innen gruvedrift, og barna fikk en liten innføring i hva som skal til for å lage de gjenstandene som omgir oss, og litt informasjon om mineralene i Norge og spesielt i Meråker. Siden været var så flott så var det mange som ikke hadde lyst til å dra hjem etter endt leir! Miljøagentene fikk også ryddet litt søppel i området, som seg hør og bør. Alt i alt en veldig morsom helg, spekket av mange lærerike og spennende aktiviteter! 


Deltakende miljøagenter: Klara, Mari, Sofus, Olav, Sverre, Karoline, Aris, Emre, Sunniva, Diana, Nora, Maline, Jone, Noah og Ailo.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging