Miljøagentrekord og bjørnebæsj

Miljøagentene i Trøndelag arrangerte regionssamling i Namsskogan Familiepark 1. – 2. juni. Over 100 miljøagenter og 60 voksne fra 11 ulike lokallag deltok på samlingen for å lære mer om rovdyrene våre, særlig brunbjørnen. Trolig har det ikke vært noen arrangementer med så mange miljøagenter samlet tidligere!

Overvåkningen av brunbjørn foregår i dag ved hjelp av DNA-analyser av blant annet bjørnebæsj, og naturligvis ble det mye fokus på bæsj i helgen. Lørdag ble bjørnebæsj-safari, der agentene lærte seg å skille mellom bæsj fra ulike arter. Bjørnebæsjen ble tatt vare på for så å kunne forske på den neste dag. Da fikk agentene prøve seg som forskere på Forskerlaben i regi av Besøkssenter Rovdyr Namsskogan, de utførte DNA-analyse og fant dermed bjørnens identitet og kjønn. 

Naturveillederne fra Besøkssenteret bidro også med rovdyrskolen, et spennende og lærerikt opplegg om de ulike rovdyrene vi har i Norge. Her fikk agentene ta og føle på blant annet tenner og skinn, og på en spennende måte lære mye om gaupe, jerv, bjørn og ulv. Ikke nok med det, de fikk også se og oppleve rovdyrene i levende live.  Agentene fikk guiding i Namsskogan Familiepark, og til alles store glede fikk de se både bjørn, gaupe og jerv.

 

"Vi er veldig fornøyd med samlingen vår", sier Siv Grethe Aarnes, en av arrangørene og voksenkontakt for Miljøagentene i Meråker og Stjørdal. "Opplegget har vært veldig bra, og vi har fått utrolig god service på Namsskogan camping og fra Familieparken, og ikke minst fra naturveilederne fra Besøkssenteret. Barn har en egen evne undring og nysgjerrighet, og det er gøy å se dem bli engasjert og ivrig. Tilbakemeldingene fra agentene har kun vært positive. "Å være på samling er veldig sosialt og gir en følelse av felleskap, og mange fikk nye venner, samt nye opplevelser"

Tekst: Siv Grethe Aarnes og Bjørn Erik Løken

Bilder: Siv Grethe Aarnes

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging