Bærekraftsmål 13: Stoppe klimaendingene

Å stoppe klimaendringene betyr at vi må stoppe å gjøre ting som er dårlig for jorda vår. Viktigst av alt må stoppe å slippe ut farlige gasser i lufta. Både fordi mennesker og dyr kan puste det inn, og fordi det gjør at jorda blir varmere. For å kunne klare dette må vi gjøre noe med en gang!

FN har blitt enige om 17 bærekraftige mål som de har lyst til å få til innen 2030. Å stoppe klima endringene er mål 13. Landene som er med i FN har nå lovet at de skal gjøre alt det de kan for å stoppe klimaendringene.

Forskerne i FN har funnet ut at hvis jorden stiger med 2 grader, vil vi ikke lengere klare å kontrollere hva som skjær. Dessverre har store endringer allerede skjedd over hele verden. På grunn av dette har det skjedd mange naturkatastrofer som for eksempel tornadoer, oversvømmelser og orkaner. Det er også viktig at alle er klare for hva som kan skje. 

Dette er ikke bare noe som skjer i Norge. Det skjer overalt. Derfor er det viktig at alle sammen, både i Norge og i andre land, hjelper til for å få slutt på dette problemet. 


Kilder: fn.no

Saken en skrevet av Karine på OD-dagen 2017

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging