Bærekraftsmål 14: Liv under vann

Verden en avhengig av havet! Det gir arbeidsplasser til oss mennesker, er hjemmet til mange dyr og gir mat til både mennesker og andre dyr.

Livet under vann er et av FNs 17 Bærekraftsmål, som verden har blitt enige om. Et "Bærekraftsmål" er et mål lederne i forskjellige land har blitt enige om skal følges eller som vi sammen skal klare å oppnå.

Fisker dør og det blir mer og mer plast i havet, dette er ikke bra for miljøet eller dyrene. Noe som derfor er spesielt viktig er at vi ikke kaster plast i havet. Det er dumt for både fiskene og dyrene som lever rundt. Mange dyr dør av at de spiser plast.

Havet er viktig for både mennesker og dyr. I havet bor det ikke bare fisk men også anemoner og koraller. Disse er også viktige for oss. Korallrev er hjemmet til mange dyrearter. Det er viktig at vi gjør noe nå, fordi hvis vi fortsetter å forurense kommer det til å være mer plast enn fisk i havet i 2050.

En annen viktig sak er å lære mer om havet og å oppdage nye arter. Havet er så stort at det fortsatt er mange arter vi ikke har oppdaget enda. Derfor er det viktig at forskere kan forske på havet og artene som lever der.


Kilder: fn.no

Saken en skrevet av Erle Kjølleberg på OD-dagen 2017

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging