Digital skolestreik for klima

Over hele verden

24. april arrangeres internasjonal skolestreik for klima. Markeringen skal ikke samle folk i gatene, men vil skje på forskjellige digitale plattformer. Det er også dagens oppdrag!

I 2019 samlet rekordmange mennesker seg for å markere sin motstand mot klimaødeleggelsene. Selv om dette ikke lar seg gjøre i år, er det fortsatt mulig å vise frem klimaengasjementet sitt. Natur og Ungdom er blant organisasjonene som arrangerer markeringen og de oppfordrer alle til å ha en form for digital markering 24. april!

Hvordan delta på koronafri streik for klima?

  1. Lag deg skilt og kanskje noen kamprop om du vil ha det. Et kamprop dere kan bruke er «Hva vil vi ha? Klimahandling! Når vil vi ha det? Nå!»
  2. Finn et sted å streike. Hvor du streiker er opp til deg, man kan streike i skolegården, hjemme, i skogen, i sjøen, her er det bare å bruke fantasien.
  3. Streik! Har dere bilde eller video fra streiken kan dere legge det ut på sosiale medier med #Digitalskolestreik og #ClimateStrikeOnline. Hvis du vil streike som miljøagent kan du sende bilde eller tekst til Hovedkvarteret!
  4. Registrer streiken! Alle streiker som registreres i skjema vises på kartet, og blir også sendt til Fridays for Future sitt internasjonale kart!
  5. Følg rådene fra Folkehelseinstituttet (FHI). Det er viktig å ta hensyn til hverandre. Streik heller alene hjemme om det ikke er forsvarlig å streike med andre.
  6. Send inn bilde til oppdrag@miljoagentene.no for å være med i trekningen av en liten premie, fordi hjemmeskolestreiken er dagens oppdrag!

Her er kravene til de som streiker:

  1. Kutte 55 prosent av norske utslipp innen 2030
  2.  Ingen nye letelisenser til olje og gass
  3. Vis internasjonal solidaritet for klimastreikere: Norge må gi 65 milliarder i klimafinansiering årlig - og ingen klimastreikere må bli forfulgt av sine myndigheter.
  4. Stans tapet av naturmangfoldet

Har du lyst til å ha en markering 24. april som miljøagent? Send oss gjerne litt informasjon i forkant eller skriv litt tekst og send et bilde etter streiken!  Ta kontakt med Hovedkvarteret på post@miljoagentene.no.

Les mer på Natur og Ungdoms nettside

Kommentarer

Agent Helia22

Agent Helia22
Må man ha noe bevis eller info til lærere om du skal streike?

20:59 27.04.2020

Agent Emblis

Agent Emblis
Høres spennene ut

09:52 21.04.2020

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging