Greta Thunberg takker nei til miljøpris

Mener de nordiske landene selv må jobbe aktivt med miljøet – heller enn å gi priser til de som faktisk gjør noe.

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg har allerede gjort veldig mye for å forbedre klima og miljø. Det var hun som startet klimastreiken, og for litt siden var hun i New York for å delta på FNs klimakonferanse. For dette arbeidet ble hun nylig tilbudt det Nordiske Råds miljøpris på omtrent 475 000 kroner.  Denne prisen blir gitt til en person eller organisasjon fra Norge, Sverige, Danmark, Finland eller Island som har gjort mye for klima og miljø.

Men da Greta Thunberg skulle få prisen nektet hun å ta den imot. Dette var blant annet fordi hun mener at klimasaken ikke trenger flere priser, men handling. Hun mener også at politikerne i de nordiske landene ikke hører på forskning som handler om klimasaken. Som et eksempel på dette trakk Greta frem hvordan den Norske staten har sagt ja til å bygge ut et stort nytt oljefelt som vil lage olje og gass som tilsammen vil gi ut 1,3 tonn med CO2.

Greta Thunberg sa altså nei til det nordiske råds miljøpris fordi hun mener at de nordiske landene heller må jobbe aktivt med miljøet selv enn å gi priser til de som gjør noe. Hun mener at landene gjemmer seg bak enkeltpersoner og miljøvernsorganisasjoner, og at de må skjerpe seg og heller gjøre noe selv.

FOTO: Stephane_p

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging