Hus av plastflasker

Visste du at plastflasker kan vare i 800 år? Derfor er det viktig at de ikke havner som søppel i naturen, men heller brukes til noe nyttig. I Latin-Amerika, Afrika og Asia bruker de plastflasker til å bygge hus!

Det er mange familier som ikke har råd til vanlige hus. Plastflaskehus er en billig måte å bygge hus på, og metoden gir derfor flere mennesker mulighet til å få sitt eget hjem.

Det er flere metoder som blir brukt, fra det helt enkle til mer avanserte. Til de mest solide plastflaskehusene bygges det først et stilas av jernstenger som deretter fylles med plastflasker. Til slutt dekkes både innsiden og utsiden med sement. De ser derfor ut som helt vanlige murhus. Plastflaskene er solide, og de lager luftrom i veggene slik at varmen ikke kommer inn i huset. Da blir det svalt og behagelig inne, og det er en fordel i land der det er veldig varmt. I tillegg er plastflaskehusene mer fleksible enn hus med vanlige murvegger, og de tåler derfor jordskjelv bedre. Flere av stedene der de bygger disse husene er det fare for jordskjelv.

En organisasjon som har spesialisert seg på gjenbruk av plastflasker er Plastic Bottle Village, som betyr plastflaskelandsby. De har til og med bygget et slott av plastflasker! Drømmen deres er flasker som ligner på legoklosser slik at de blir enklere å bygge med. De har designet en flaske som er firkantet og som har spor som kan festes i hverandre. Tenk å bygge et helt hus av lego-klossflasker! Se flere bilder av Plastic Bottle Village, og les mer om den på denne nettsiden: www.plasticbottlevillage-theline.com

 

Tekst: Janne Randgaard 

Bilder: Plastic Bottles Village

Kommentarer

Agent Hesterbest

Agent Hesterbest
Wow

20:20 10.09.2020

Agent Smurfelina

Agent Smurfelina
Wow

16:36 19.04.2020

Agent Lemur

Agent Lemur
༼ つ ◕_◕ ༽つ

08:39 21.03.2020

Agent Embla

Agent Embla
Dette er helt utrolig! veldig glad for at vi har pantemaskiner her, slik at ikke alle flaskene havner rett i naturen!

10:39 22.02.2020

Agent save the turtles

Agent save the turtles
Jeg vet

15:08 16.02.2020

Agent Espanol

Agent Espanol
WOW

18:12 06.02.2020

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging