Miljøagenter i Zambia!

I Zambia, som er et land i Afrika, finnes det en organisasjon som heter YEN – Zambia. YEN står for «Youth Environment Network» - som betyr «Miljønettverk for barn og ungdom».

 

YEN jobber litt på samme måte som Miljøagentene. De lærer barn og unge om miljøvern og får dem med i kampen for et bedre miljø. På den måten kan barn og unge i Zambia jobbe for at  både miljøet og livene deres blir bedre. Afrika er et av de områdene i verden som blir hardest rammet av klimaforandringer derfor er det viktig at barn og unge lærer om hvilke konsekvenser klimaforandringene kan få for dem.

 

YEN har «Tenk grønt – klubber» på ti forskjellige skoler. Der har de en kampanje som heter  «Tenk grønt, handle grønt». Denne kampanjen handler om fire ting: redusere, resirkulere, gjenbruke og gjenvinne. De som er med i «Tenk grønt – klubber» planter også trær for å hidre at det blir mer ørken, og de jobber for at skolene skal begynner å resirkulere og sortere søppla si. Det som er veldig bra med treplanteprosjektet er at flere av trærne er frukttrær sånn at barna også kan plukke deilig frukt av trærne.

For å spre budskapet sitt om at alle må bli mer miljøvennlige og ta bedre vare på jorda lager medlemmene i de grønne klubbene bilder, dikt, sanger og teaterforestillinger om miljøet. Barna i Zambia er opptatt av at vi bare har en jordklode, og at derfor er det superviktig å ta godt vare på den og på miljøet vårt slik at mange generasjoner etter oss også kan leve godt.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging