Mission: Plast i havet

Webserien Mission Impact følger tre unge nordmenn med hvert sitt mission i kampen mot noen av de største utfordringene verden står overfor i dag. Miljøagent Penelope Lea (14) er med og hennes mission er plast i havet.

Mission Impact har premiere 2. april, hvor seks episoder blir tilgjengelig for alle å se på nett. Sammen med Penelope møter vi influencer Victoria som reiser til Hellas og møter flyktninger fra Jemen og som blir veldig lei seg når hun finner ut av at Norge eksporterer våpen og militært utstyr. Kim er tredjemann med i serien som reiser til delstaten Texas i USA for å oppleve de brutale levekårene og de store økonomiske forskjellene.

Se serien på Fcaebook!   Se serien på YouTube!

De tre første episodene ble vist på førpremieren mandag 25. mars og viser en brutal virkelighet som ikke nødvendigvis blir godt nok dekket av media og som viser liten villighet til å handle fra politikernes side.

Miljøagentene tok en kort prat med Penelope før det hele brakte løs:Hva synes du om å være med i Mission Impact?

- Det har vært veldig spennende og så har jeg lært mye! Jeg har møtt så mange mennesker som brenner for noe, og det gir jo noe. Men samtidig har jeg erfart og sett at det er lengre til handling enn det jeg håper.

Lengre til handling, hva tenker på du på da?

- Mitt mission var plast, men jeg har jo jobbet med dette side jeg var åtte år så jeg kunne jo litt om plast fra før av. Men allikevel så har det vært ange forandringer, og det var noe annet å reise til Hitra. Det var så mye og det var så nært. Det var ikke sånn at de små bitene var så vanskelig å plukke opp, det var de store bitene smuldret opp i hendene.

- Jeg ser også at det har vært så mye fokus på dette i media, og i så mange andre land har de klart å innføre forbud mot engangsplastemballasjeplast, men ikke i Norge som har en så stor mulighet til å gå frem å være et godt eksempel og være den endringen man ønsker å se i verden. Men allikevel så klarer vi ikke å innføre det forbudet. Jeg har prøvd å snakke med Erna Solberg og Norgesgruppen, men de var ikke klar for det i det hele tatt. Så sånn sett så er det lengre til handling enn det jeg trodde. Jeg trodde faktisk vi kunne være med å skape endringer, jeg trodde det kunne gå. Jeg trodde Norge var overklare for et sånt forbud.

Hva tenker du at målet er med denne serien?

- At den engasjerer. Og at den kan være med på å skape faktisk endring.

Var det sånn at et kamerateam fulgte deg?

- Ja på Hitra så var det det. Og så var vi på Arendalsuka i tillegg til andre dager.

I forhold til Erna Solberg, fikk du inntrykk av at de ikke var klar til å svare eller å gjøre noe med det med problemet?

- Å gjøre noe med det. Fordi da jeg var liten så trodde jeg at det var det å bli lyttet til som var noe, og at det var målet. At det å bli lyttet til ville hjelpe. Men jeg har jo skjønt at det er handling, og jeg vil at våre rop skal bli svart med handling. Jeg ble skuffet over svarene hennes, veldig, det var ikke det jeg hadde håpet. Og de skapte egentlig mer usikkerhet og følte at jeg ble mer sviktet. Og jeg fikk mindre tillit.

Se serien på Facebook!    Se serien på YouTube!

Tekst: Helen Mehammer 
Foto: Promobilde Mission Impact

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging