Støtt ungdommer i Kongo

De fleste nordmenn har en mobiltelefon, som de bruker til å kommunisere, ta bilder, spille spill, være på sosiale medier, og mange andre ting. Men har du noen gang tenkt på hvor mobilen din kommer fra? Hvem som har laget den?

I mobilen din finnes det metaller som gull, kobolt, tinn, sølv, og over tretti metaller til. For å finne de metallene, må man grave i gruver. Mange av de gruvene finnes i Kongo, som tross alle naturressursene de har, er et av verdens fattigste land.

Det er utrolig mange som må jobbe i de gruvene, både barn og voksne. Mange ungdommer får ikke gå på skole fordi di må arbeide i gruvene for å tjene penger.  Det er veldig farlig å jobbe i gruver. Det kan hende det faller steiner ned fra taket, eller at man ikke kommer seg ut, og det kan også hende at hele gruven faller sammen. Man risikerer livet sitt hver gang man går inn i en gruve, og det er mange som dør.

Man skulle tro at de tjener masse penger på å gjøre den jobben, men det gjør de ikke. Hvis de er heldige tjener de 60 til 100 kr på en måned, og noen tjener ingenting. Mens vi har råd til å kjøpe PC-er, smarttelefoner, og store TV-er, har de ikke engang råd til en lader.

Telefonen din har hatt en lang reise, før den kom til deg. En reise som startet i en gruve i Kongo. Når vi bruker mobilene våre tenker vi ikke på dette. Men vi bør tenke på det før vi kjøper en ny en.

I år går pengene som vi har samlet inn ved å være med i Operasjon Dagsverk til ungdommene i Kongo sånn at de skal få et bedre liv. Ikke alle miljøagenter har fått delta i Operasjon dagsverk, fordi de er for små til å være med, men hvis du vil støtte prosjektet kan du gå inn på bidra.no/od og lese om saken.

 

Kommentarer

Agent Emblis

Agent Emblis
Jeg har arvet min mobil fra moren min

08:58 23.04.2020

Agent Miljøagent007

Agent Miljøagent007
mobilen min er kjøpt brukt på facebook

15:30 31.03.2020

Agent Zebra

Agent Zebra
Jeg kjøpte en brukt mobil fra OneCall jeg

22:52 19.03.2020

Agent Zebra

Agent Zebra
Jeg kjøpte en brukt mobil fra OneCall jeg

22:52 19.03.2020

Agent fribra19

Agent fribra19
min mobil er laget i Kina

16:04 12.03.2020

Agent fribra19

Agent fribra19
min mobil er laget i Kina

16:04 12.03.2020

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging