Miljøagentene i Grenland fikk fremsatt sine krav til klima- og miljøministeren

Miljøagent Heike (11) var blant de som var invitert til å delta på høringsmøtet med klima- og miljøminister Ola Elvestuen i forbindelse med deponisaken som pågår i Brevik. Heike holdt en appell for fremtiden og overrakte ministeren en av plakatene som ble brukt i demonstrasjonen mot deponi. Ministeren lovet at han skulle henge plakaten på kontoret sitt, og se på denne hver gang han skal ta en avgjørelse.

Motstanden mot deponi av giftig avfall i gamle, dårlige gruver i Brevik utenfor Porsgrunn er stor blant lokalbefolkningen, og blant de som engasjerer seg mest er Miljøagentene i Grenland. De har blant annet gått i demonstrasjonstog og uttalt seg i lokalmedia. Som svar på alt engasjementet ble det arrangert et lyttemøte med klima- og miljøminister Ola Elvestuen 18. oktober. Der ble miljøagent Heike Leander (11) invitert for å si barnas meninger om deponisaken.


Heike hadde skrevet en appell til ministeren og overrakte en av plakatene som lokallaget har laget.
 

Her er et utdrag fra innlegget til Heike:

– Det er dårlig gjort å tenke mer på penger enn på oss og naturen. Vi er redd for at det skal skje ulykker og når vi blir store kan det være alt for sent å rydde opp i dette tullet. Vi må ta vare på avfallet på en grønnere måte. Vi her i Norge kan, og vi skal være gode forbilder. Alle har rett til sunn natur og at vi må benytte den på en sunn måte, sier grunnloven. Vi lurer på om de som behandler denne saken er klar over denne loven. Avslutningsvis vil jeg si at vi blir veldig skuffet om ikke miljøministeren hører på oss. Hvem voksne skal vi da stole på?


Etter lyttemøtet var Heike godt fornøyd med å møte ministeren og håper at han vil ta med barnas meninger videre i prosessen.

- Jeg synes det er veldig kult å ha møtt klima- og miljøministeren. Jeg merket at han lyttet til det jeg sa, og jeg håper vi kan stole på at han vil gjøre det riktige valget for naturen og oss barna nå, sier Heike. 


Heike holder innlegg. 
 

Heike overrekker plakaten fra Miljøagentene i Grenland.
 

Heike og klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Kommentarer

Agent alexa

Agent alexa
WOW dere er kjempe gode

11:00 20.02.2019

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging