Miljøagentene i Grenland plukker 5 for hvalen

I Porsgrunn har spesialagentene Heike Leander Olaussen (11) og Viljar Kristoffer Olaussen (8) latt seg inspirere av søppeluka i Beintøft og plukker nå 5 for hvalen – hver dag!

Heike og Viljar Kristoffer er to av over 45 000 barn som er med på Beintøft, Miljøagentenes gå-til-skolen-kampanje. Ett av temaene i årets Beintøft er #5forhvalen, i regi av Miljøskolen Loop.

 - Fem for hvalen betyr at vi minst må plukke fem søppelting hver dag ellers kan det havne i havet, sier miljøagent Viljar.

Heike er stolt over å være miljøagent og at over 45 000 barn skal ta vare på miljøet, naturen og havet ved å plukke søppel på skoleveien. Samtidig skulle miljøagenten ønske at de voksne gjorde mer for miljøet, og at ikke alt ansvaret legges på barna. Han oppfordrer voksne til å plukke søppel som ligger på bakken.


Heike og Viljar Kristoffer plukker søppel

- De voksne kan være gode forbilder nå og gå, sykle eller reise kollektivt til og fra jobb. Og så kan de ta med en pose til å plukke fem ting i samtidig. Eller de kan bruke poser eller annet de finner i naturen til å plukke i, sier han, og viser fram et stort plastbeger han fant langs veien fredag.

Begge guttene mener det er veldig viktig å plukke søppel i naturen, både for hvalen og andre som lever i havet, men også for at det skal være fint og hyggelig langs veiene når man skal være ute.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging