Miljøagenter i Sandefjord overbeviste politikerne!

Denne høsten har vært spennende for flere av miljøagentene i Sandefjord. De har nemlig vært med å stoppe utbygging på Rødsåsen i Sandefjord. Gjennom å markere sin motstand har Miljøagentene fått med seg lokalbefolkningen, og nå har politikerne lyttet til barna og stoppet planene. Det viser at vi har en kjempemulighet til å påvirke de voksne og politikerne til å gjøre gode miljøvalg for fremtiden!

Rødsåsen er en nærskog for alle som bor på Framnes - et boligområde på Vesterøya i Sandefjord. De som eier denne skogen ønsker å bygge flere boliger der. Denne skogen blir mye brukt til lek, læring og fritid. Også av barneskolen og barnehagene i området. Mange leker og går tur der.


Rødsåsen er et fint leke- og turområde.

At det skulle bygges ut her syntes ikke Ella Tobine Jacobsen Forrester og Ole Sebastian Wallum Bredland noe om. De fikk støtte fra de andre miljøagentene som sitter i styret her i Sandefjord. Miljøagentene fikk lyst til å samle mange barn og markere hva de syntes om å bygge ut.

Sammen med sine foreldre og voksne i miljøagentene laget de en markering hvor barn i området ble invitert til å sette håndavtrykk på et stort papir. De fikk lov å invitere på sms gjennom skolen sin sms-tjeneste. I tillegg laget de et facebook-event.

Mange barn og voksne samlet seg på Framnes skole en lørdag formiddag. Lokalavisen kom også og tok bilder. Mandagen etter leverte Ella og Sebastian papiret til lederen for det politiske utvalget som bestemmer i byggesaker. De ba ham om å vise papiret til de politikerne som skulle bestemme sammen med ham.


Håndavtrykkene mot utbygging i Rødsåsen ble levert til politikerne.

I mellomtiden hadde mange av beboerne på Framnes begynt å engasjere seg,  inspirert av miljøagentenes markering. De voksen begynte å samle inn tegninger med hjerter fra barna på Framnes. Disse ble hengt opp i skogen langs turstien der. Politikerne skulle nemlig ut å se på skogen før de skulle bestemme seg! Når de kom dit fant de mange hjerter hengende i trærne - og det var også mange voksne og barn som hadde tatt turen dit for å si fra at de ville bevare Rødsåsen som et friluftsområde! Lokalavisa var med og tok bilder, og lagde oppslag i avisa.


Vær så snill å ikke sag ned skogen!

Så var dagen der da politikerne skulle bestemme seg. Hva ville de velge? Det var mange spente mennesker i salen. Plutselig var det veldig mange engasjerte voksne og barn som hadde sagt hva de mente! Politikerne fortalte at dette hadde gjort stort inntrykk på dem. Ingen av politikerne ville si ja til bygging på Rødsåsen nå. HURRA!!!!! Da var det jubel fra oss som hadde engasjert oss - og laget brev og tegnet tegninger og skrevet til avisa! Vi klarte det! DET NYTTER Å SI FRA! Og som miljøagent har du en kjempemulighet til å påvirke hva de voksne og politikerne der du bor planlegger og bestemmer. Vi miljøagenter i Sandefjord er stolte over hva vi satte i gang. Og vi tenker at det er viktig å si fra når vi mener noe ikke er riktig. STÅ OPP MOT MILJØSINKENE!


Miljøagentene i Sandefjord er veldig fornøyde med at skogen blir bevart!

Kommentarer

Agent alexa

Agent alexa
dere er så flinke jeg vt ikke hva jeg skal si

10:59 20.02.2019

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging