Til Hardangervidda nasjonalparksenter på klubbtur!

Miljøagentene i Lardal avsluttet sommerferien 2016 med tur til Hardangervidda nasjonalparksenter 8.-9. August.

14 miljøagenter og 7 voksne ankom Skinnarbu til lunch på torsdag. Etter deilig mat, fikk vi guidet tur i området rundt Nasjonalparksenteret, av biologstudent Mikkel. Han var veldig kunnskapsrik, og vi fikk lære masse om plante- og dyrelivet på Hardangervidda. Vi møtte hoppende frosker, og kjøttetende planter. Til og med hoggormen trives 1200moh! Vi fant spor etter hoggorm som hadde skiftet ham. På turen hadde vi med oss små glass som vi samlet insekter og planter i. Vel tilbake på nasjonalparksenteret fikk alle miljøagentene være forskere på et ekte laboratorium!


Unge forskere

Her kunne vi se på alt vi hadde samlet gjennom mikroskop, og det var veldig spennende. Inne på laboratoriet ble vi også kjent med ulike fuglearter som finnes på Hardangervidda, da det var mange utstoppede fugler å studere der. Alle forskerne fikk et flott diplom!

På Hardangervidda nasjonalparksenter har de en fantastisk flott utstilling om fjellrein og fjellrev. Utstillingen er interaktiv, og består av mange spennende installasjoner. Det vises filmer fra livet på Hardangervidda, både for voksne og for barn. Utstillingen setter fokus på de truslene villrein og fjellrev utsettes for, og hvilken påvirkning vi mennesker og vår inngripen har på naturen. Utstillingen sier også mye om hva som gjøres for å hindre utrydding, og å hjelpe til med å øke bestandene. Vi så på utstillingen i mange timer, og både store og små storkoste seg på det flotte senteret.

Vi trosset vindvær, fant leirplass i le, satt opp telt og grillet middagen over bål utover kvelden. Alle sov godt til tross for heftig vind i teltduken, og natt- temperaturer ned mot 0 grader. Tøffe, fine miljøagenter liker å leve nært naturen! På fredag gikk vi på en liten topptur, og fikk virkelig kjenne på naturkreftene. Vi kunne legge oss mot vinden på toppen, mens vi nøt den fantastiske utsikten til fjellene innover på Hardangervidda.

Miljøagentene i Lardal anbefaler Hardangervidda nasjonalparksenter på det varmeste. Er du i nærheten av Skinnarbu høgfjellshotell (mellom Rjukan og Rauland), så ta turen innom for en flott opplevelse. 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging