Skoleressurser

Er du lærer? Da kan du benytte deg av Miljøagentenes rikholdige arkiv av aktivitetstilbud og ressurser. Her kan du også lese mer om Miljøagentenes årlige skolekampanjer og andre tilbud til skoler.

MILJØAGENTRAPPORTEN

ABONNÉR PÅ MILJØAGENTRAPPORTEN
5 utgaver i året

Miljøagentene tilbyr en abonnentsordning til skoleklasser, bibliotek, barnehager og lignende grupper. Det er også mulig å bestille en aktivitetspakke. Miljøagentrapporten kommer ut fem ganger i året og passer godt til undervisningsformål. En digital utgave ligger tilgjengelig på våre nettsider (se nederst til høyre, du finner også tidligere utgaver).  

SKOLEKAMPANJER

BATTERIJAKTEN

Batterijakten har siden 2013 etablert seg som en årlig opplevelse for alle fjerdeklassinger. Målet for kampanjen er å gjenvinne mest mulig brukte batterier. Batterijakten er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Batteriretur og Varta.

Tidspunkt: Hver vår

BEINTØFT

Beintøft arrangeres av Miljøagentene og er Norges største gå-til-skolen-aksjon. Gjennom kampanjen engasjeres elever til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen.

Tidspunkt: 5.-30. september

KLIMAKOKKENE

I Klimakokkene konkurrerer elever i 5.-7. klasse om å lage Norges mest klimasmarte måltid. Kampanjens mål er å skape bevissthet rundt hvilket klimaavtrykk maten vi spiser faktisk har. Klimakokkene arrangeres av Miljøagentene.

Tidspunkt: ikke avklart

RESSURSER

Aktivitetshefte for barnehager og skoler
Aktivitetsheftet inneholder aktiviteter som kan gjennomføres i regi av skolen eller barnehagen

LAST NED AKTIVITETSHEFTE


 

Strandrydding
Har skolen lyst til å rydde en strand eller annen natur for søppel? Da kan det være lurt å laste ned Miljøagentenes ryddeveileder! Her finner du tips og triks, sikkerhetsinformasjon og selvsagt morsomme aktiviteter for å ha det gøy underveis!

LAST NED RYDDEVEILEDER
Registreringsskjema for søppel
Miljøagentrapporten - PLAST spesial

Plastutfordring til elever og skoleklasser
Her kan du laste ned vår plastbrosjyre med tips til enkle utfordringer elevene kan gjøre, enten på skolen eller hjemme. Vi håper at ressursene her kan bidra til at dere blir inspirert til å bidra i kampen mot plast i havet. Send gjerne en epost til post@miljoagentene.no hvis dere gjennomfører noen av utfordringene!

LAST NED PLASTUTFORDRING FOR KLASSER
Vær en plastagent hjemme!
Plakat til klasserommet

Det magiske klasserommet – KLIMA

Miljøagentene og Redd Barna har utviklet et digitalt klimaundervisningsopplegg for grunnskolen. Se på film, ta klimaeksamen, si din mening og gjør oppgavespill, mens du lærer om klimaendringer og barns rettigheter. 

Besøk klasserommet
Last ned undervisningsmateriell

Aktivitetsark, quiz og natursti
Miljøagentene har et rikholdig arkiv med aktiviteter for barn.

GÅ TIL AKTIVITETSSIDENE

 ANDRE TILBUD TIL SKOLER

Miljøagentrapporten  Miljøagentenes medlemsblad legges tidvis ut i begrenset opplag på SubjectAid. Det er også mulig å kontakte oss på post@miljoagentene.no i forkant av utgivelser og bestille klassesett (eller abonnere fast, se øverst).

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging