Miljøagentene

lokallag

hjemme

Arranger en byttefest

Vi kjøper og kaster mer og mer for hvert år som går, og ofte kaster vi ting som helt fint kan brukes. Å arrangere byttemarked er en miljøvennlig måte å skaffe seg nye ting man trenger på.

Publisert: 24. januar 2024

Skrevet av: Organisasjonsagent Peter Hedstein

To jenter står og smiler foran kameraet, de er på byttemarked på landsleir i 2023. Begge har på seg sorte gensere og holder bamser og andre klær de har byttet til seg på byttemarkedet. I bakgrunnen er det masse mennesker som er på byttemarked.

Miljøagenter på byttemarked landsleir 2023. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Hvordan arrangere byttemarked:

På et byttemarked kan man bytte bort klær, sportsutstyr, leker, spill og mye mer. Bare husk at du ikke kan bytte bort ting som er ødelagt eller møkkete!

Utstyr:

  • Byttelapper
  • Et sted å holde byttemarkedet

Tips: Er det fint vær kan man være utendørs

  1. Innlevering og utstilling: Alle tar med seg en eller flere ting de ønsker å bytte bort. Det er viktig at tingene er fine og ikke ødelagte. For hver ting man har med seg til byttemarkedet, får man en byttelapp med navnet sitt på. Så legger man alle tingene utover slik at alle kan se dem. Er det en stor byttefest kan man ha ulike ting ulike steder. Klær ett sted, leker ett sted, sportsutstyr ett sted osv.

  2. Lappeklistring: Så går alle rundt og klistrer lappene sine på tingene de ønsker seg. Det er lov til å klistre lappen sin på ting som allerede har en lapp.

  3. Fordeling og loddtrekking: Etter en stund er lappeklistringen over. Dette tidspunktet kan bestemmes på forhånd. Tingene med én lapp går til de som har ønsket seg dem. Er det flere lapper på en ting blir det loddtrekking. Til slutt kan man kose seg med litt snacks og se på de fine nye tingene man har fått.

En gutt og en jente står og ser på et bord med sko og klær. De er på byttemarked og lurer på hva de skal velge. Begge har sorte miljøagent t-skjorter og gutten har også en gul genser.

Det er ikke lett å velge hva man skal bytte til seg. Foto: Johnny Vaet Nordskog