Miljøagentene

Møre og Romsdal

Herøy: Strandrydding på Eika

Syv av ti barn og unge i Norge er bekymret for plastforsøpling i naturen. Lokallaget i Herøy tar ansvar og gjør noe med det!

To miljøagenter plukker søppel. Dene holder en stor plastpose mens den andre putter søppel oppi.

Vårrengjøring! Foto: Hedvig Idås

Den 16. mars er den nasjonale strandryddedugnaden Vårryddedagen og i den anledning arrangerer Nettverk Marin Forsøpling Møre og Romsdal (MFMR) strandryddeaksjon på Eika og Eiksund. Miljøagentene blir med for å plukke søppel langs kysten vår så det blir fint og rent til våren og hekkesesong.

Aksjonen er offentlig og folk i alle aldre kan bli med. Det vil bli utlevert hansker og ryddesekker på dagen så det er bare å kle seg etter været, ha på gode sko og møte opp for de som ønsker.

I tillegg til å få gjøre en innsats for havet, få sosialisert deg og å få noe søtt å bite i, blir det i etterkant av aksjonen en loddtrekking for alle deltakerne der premien er en overnatting for to personer på den nylig åpnede DNT-hytta Toralfbuda på Eiksund, sponsa av DNT Sunnmøre.

Dette blir en stor dugnad og vi håper på ny deltakerrekord! I tillegg til Miljøagentene i Herøy er det flere andre organisasjoner med denne dagen: Eiksund Bygdelag, Herøy Kajakklubb, Tonehimmel, Naturvernforbundet i Ørsta og Volda, DNT Sunnmøre, Runde Miljøsenter og Opplev Runde.

Viktig informasjon:

Trenger du tilrettelegging eller har noen spørsmål, ta kontakt med voksenkontakt Irene på telefon: 952 05 862

Når

Lørdag 16. mars, kl. 12-14+

Hvor

Eiksund

Hvem

Alle er velkomne

Påmelding

Si gjerne ifra til voksenkontakt Irene på telefon: 952 05 862 om du kommer, men du kan også bare dukke opp :)

Påmeldingsfrist