Miljøagentene

Barnas klimapanel

Barnas klimapanel består av åtte miljøagenter i alderen 11-15 fra ulike deler av landet. Formålet til panelet er å være et talerør for barn, gjennom å formidle barns meninger til de som bestemmer.

Fire barn med Miljøagentene-klær signerer et dokument i Rikssalen på Eidsvoll i forbindelse med grunnleggingen av Barnas klimapanel i 2017. En voksen med klær inspirert av klærne til Eidsvoldmennene følger med ved siden av dem

foto Edin Kadribegovic

Barnas klimapanel ble grunnlagt i Rikssalen på Eidsvoll i 2015. Hvert år blir åtte miljøagenter demokratisk valgt av Miljøagentenes medlemmer til å sitte i panelet.

Barnas klimapanel 2024

Barnas klimapanel for 2024 ble valgt i januar 2024. I år består panelet av: Maria (13) fra Oslo, Jakob (13) fra Sandane, Anna (12) fra Stjørdal, Viljar (13) fra Porsgrunn, Josefine (14) fra Trondheim, Milla (14) fra Florø, Jonah (11) fra Oslo og Nikolai (14) fra Byneset.

Barnas klimarapport

Barnas klimapanel samler hvert år inn innspill fra tusenvis av barn i hele Norge for å vite hva barn synes om klima og miljø. Hvert år skriver panelet en rapport basert på alle disse innspillene. Denne rapporten tar Barnas klimapanel med seg i møter med politikere og andre beslutningstakere, for å vise hva barn mener.

Møter viktige beslutningstakere

Barnas klimapanel har møtt stortingsrepresentanter, ministere både fra Norge og andre land, Nobelprisvinnere og mange andre beslutningstakere for å opplyse om barns meninger. Barnas klimapanel har også deltatt på klimatoppmøtene i Paris, Marrakech, Bonn, Katowice, Glasgow, Sharm el-Sheikh og Dubai for å fremme innspillene fra barn i Norge internasjonalt.

"Lurer du på noe om Barnas klimapanel? Ta gjerne kontakt med meg!"

Organisasjonsagent Bjørn Erik