– En kjempefin mulighet til å skape naturglede og klimaengasjement hos barna dine

Vi har tatt en prat med miljøagentpappa Jon Ragne Bolstad om hvordan det er å være frivillig i Miljøagentene. Jon Ragne er voksenkontakt for lokallaget på Kolbotn og Oppegård. Som frivillig hjelper han til å drifte lokallaget og arrangerer aktiviteter for barna som er med der. 

Publisert: 13. desember 2024

Skrevet av: Kommunikasjonsagent Wanda Nordstrøm

Voksenkontakt Jon Ragne står midt i en flokk miljøagenter. Fotografi

Jon Ragne Bolstad ønsker å skape naturglede blant barna i lokallaget. Foto: Wanda Nordstrøm

Hæ? Hva er lokallag?

Et lokallag er en gruppe miljøagenter. Vi har lokallag over hele landet. I lokallagene kan barna delta på morsomme aktiviteter, lære nye ting og bli kjent med andre miljøagenter. Alle lokallag må ha det vi kaller en voksenkontakt. En voksenkontakt er en frivillig voksen som hjelper barna i lokallaget.

Hva motiverte deg til å bli frivillig i Miljøagentene?

– Det var jo kanskje først og fremst at jeg hadde lyst til at min egen sønn skulle få et engasjement for miljøet, naturen og klimaet. For meg var det viktig å bidra til at han, kompisene og andre barn i nabolaget fikk komme sammen og møtes litt uformelt for å leke og ha det gøy, og samtidig bli engasjert i natur og miljø.

Hvordan tilrettelegger Miljøagentene for at du kan bidra som frivillig?

– Vi som voksne frivillige får tilsendt aktivitetspakker, med materiell som de har gjort klart for oss og som vi enkelt kan ta i bruk. De har også tekniske løsninger for det rent praktiske, som å sende ut sms til medlemmene i lokallaget.

Jon Ragne forteller også at lokallaget får økonomisk støtte til å arrangere aktiviteter, gjennom støtteordninger som Frifond.

– Det det står på er egentlig flere frivillige som vil gjøre en innsats og har lyst til å bruke de mulighetene som finnes. Uansett hva slags økonomisk situasjon foreldrene er i, så er det fullt mulig å sende barna på aktiviteter i Miljøagentene.

Kan du gi noen eksempler på aktiviteter du har vært med på å organisere?

– Ja, det vi har gjort av aktiviteter i nabolaget, eller i vårt lokallag, er at vi har vært på tur i skogen og grillet pølser på bål. Vi har arrangert søppelplukking og lett etter søppel. Vi har også hatt lekebyttemarked, som har vært en veldig populær aktivitet! Da har barna tatt med seg sine gamle leker og byttet de mot andre sine brukte leker. En annen klassiker har vært å kombinere årsmøtet med besøk på trampolinepark, så alt må ikke skje i naturen heller. Det viktigste er å gjøre gøyale ting sammen.

Hvordan er miljøet i lokallaget deres, har du blitt kjent med andre?

– Jeg synes vi har et veldig godt miljø. Barna er alltid veldig engasjert, de har lyst til å utforske, leke og stiller gode spørsmål. Et sjakktrekk fra vår side er at når vi har invitert barna på arrangementer, så har vi alltid sagt at de må ha med seg en voksen. Så det har også blitt et felleskap for foreldrene som er med, og et sted man kan møte andre med felles interesser.

Hva vil du si til noen som vurderer å bli frivillig miljøagentene, men som kanskje er usikre?

– Det å være frivillig i miljøagentene er en kjempefin mulighet til å skape naturglede og klimaengasjement hos barna dine på en morsom måte, som engasjerer. Så jeg vil sterkt oppfordre til å bli en frivillig, det vil du ikke angre på og det er en kjempefin mulighet.

Kunne du tenke deg å bli frivillig i Miljøagentene? Fyll ut kontaktskjemaet i dag, så tar vi kontakt med deg.

Portrett av Jon Ragne Bolstad, han står i skogen. Fotografi.

Jon Ragne Bolstad oppfordrer til å bli frivillig i Miljøagentene. Foto: Wanda Nordstrøm