høst
hjemme
Skummelt gode gresskarmuffins
Skal du lage gresskarlykt til Halloween? For å unngå matsvinn kan du lage digg mat av det du skjærer ut av gresskaret.

Muffinsene blir ekstra gode hvis du topper de med smørkrem! Du kan pynte toppingen med øyne så muffinsene ser ut som små spøkelser, eller rive litt gulrot og strø på toppen for orange halloweenpynt. Foto: Carey/stockadobe.com
Til 12 muffins trenger du:
- 225 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt kanel
- 1,5 dl olje uten smak
- 1,5 dl rømme
- 225 g sukker
- 2 store egg
- 125 g gresskarkjøtt
Slik gjør du:
Sett på ovnen på 200 grader.
Bruk en sikt for å unngå klumper og bland sammen mel, bakepulver, ingefær og kanel i en bolle.
Bruk en annen bolle til å vispe sammen olje, rømme, sukker og egg.
Hell blandingen over det tørre og rør sammen.
Bruk et rivjern til å raspe gresskarkjøttet.
Ha revet gresskar i røren og bland godt.
Bruk en spiseskje til å ha røren i 12 muffinsformer. Fyll formene litt over halvfulle.
Stek muffinsene i 15-20 minutter til de er gjennomstekt.
Når de er avkjølte, kan du pynte med melisglasur eller smørkrem!

Er du glad i muffins? Et miljøtips er å bruke silikonformer, da kan dere nemlig bruke de samme muffinsformene igjen og igjen! Foto: Jana Pavlova/Visualreflections

Visste du at gresskar ikke er en grønnsak? Det er faktisk en frukt! Hvis du skal lage gresskarlykt, er det perfekt å bruke innmaten til disse muffinsene. Foto: Jana Pavlova/Visualreflections