høst
hjemme
Skummelt gode gresskarmuffins
Skal du lage gresskarlykt til Halloween? For å unngå matsvinn kan du lage digg mat av det du skjærer ut av gresskaret.
Til 12 muffins trenger du:
- 225 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt kanel
- 1,5 dl olje uten smak
- 1,5 dl rømme
- 225 g sukker
- 2 store egg
- 125 g gresskarkjøtt
Slik gjør du:
Sett på ovnen på 200 grader.
Bruk en sikt for å unngå klumper og bland sammen mel, bakepulver, ingefær og kanel i en bolle.
Bruk en annen bolle til å vispe sammen olje, rømme, sukker og egg.
Hell blandingen over det tørre og rør sammen.
Bruk et rivjern til å raspe gresskarkjøttet.
Ha revet gresskar i røren og bland godt.
Bruk en spiseskje til å ha røren i 12 muffinsformer. Fyll formene litt over halvfulle.
Stek muffinsene i 15-20 minutter til de er gjennomstekt.
Når de er avkjølte, kan du pynte med melisglasur eller smørkrem!