høst

hjemme

Skummelt gode gresskarmuffins

Skal du lage gresskarlykt til Halloween? For å unngå matsvinn kan du lage digg mat av det du skjærer ut av gresskaret.

Publisert: 11. oktober 2024

Skrevet av: Organisasjonsagent Janne Randgaard

Kilde:
Gresskarmuffins toppet med smørkrem. Smørkremen er pyntet med øyne, slik at toppingen ser ut som spøkelser. Fotografi.

Muffinsene blir ekstra gode hvis du topper de med smørkrem! Du kan pynte toppingen med øyne så muffinsene ser ut som små spøkelser, eller rive litt gulrot og strø på toppen for orange halloweenpynt. Foto: Carey/stockadobe.com

Til 12 muffins trenger du:

  • 225 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel
  • 1,5 dl olje uten smak
  • 1,5 dl rømme
  • 225 g sukker
  • 2 store egg
  • 125 g gresskarkjøtt

Slik gjør du:

  1. Sett på ovnen på 200 grader.

  2. Bruk en sikt for å unngå klumper og bland sammen mel, bakepulver, ingefær og kanel i en bolle.

  3. Bruk en annen bolle til å vispe sammen olje, rømme, sukker og egg.

  4. Hell blandingen over det tørre og rør sammen.

  5. Bruk et rivjern til å raspe gresskarkjøttet.

  6. Ha revet gresskar i røren og bland godt.

  7. Bruk en spiseskje til å ha røren i 12 muffinsformer. Fyll formene litt over halvfulle.

  8. Stek muffinsene i 15-20 minutter til de er gjennomstekt.

Når de er avkjølte, kan du pynte med melisglasur eller smørkrem!

En miljøagent putter muffinsrøre oppi en muffinsform, foran henne er et brett med ustekte muffins. Fotografi

Er du glad i muffins? Et miljøtips er å bruke silikonformer, da kan dere nemlig bruke de samme muffinsformene igjen og igjen! Foto: Jana Pavlova/Visualreflections

En voksen skjærer ut innmaten på et gresskar, ved siden av sitter en glad miljøagent og følger med. Fotogrfi

Visste du at gresskar ikke er en grønnsak? Det er faktisk en frukt! Hvis du skal lage gresskarlykt, er det perfekt å bruke innmaten til disse muffinsene. Foto: Jana Pavlova/Visualreflections