Miljøagentene

aktivisme

hjemme

Lag en miljøplakat

Det skal ikke så mye til for å påvirke. Har du en liten eller stor miljøsak du er opptatt av? Da kan du lage en plakat og fortelle andre hva du mener!

Publisert: 23. april 2024

Skrevet av: Kommunikasjonsagent Sina Øversveen

Fem miljøagenter sitter og står rundt en benk. Miljøagentene holder plakater, som det er har tegnet og skrevet på.

Miljøagenter har rett til å si ifra! Foto: Johhny Vaet Nordskog

En plakat kan være en fin måte å vise fram ditt miljøbudskap på og fortelle andre hva du mener. Du kan lage en håndplakat som du kan gå i tog med, eller en plakat du kan henge opp et sted. Håndplakater er vanlig i demonstrasjonstog, for eksempel på 1. mai.

Du trenger: Tusjer og papp

Valgfritt: Miljøagentenes plakatmal, kan lastes ned nederst i denne saken

  1. Velg saken din! Det trenger ikke være en veldig stor sak, men kan for eksempel være om søppel, sykling, gjenbruk eller matsvinn.

  2. Lag en plakat. Skriv stort og tydelig og pynt gjerne plakaten med fine farger. Kanskje du kommer på et slagord, som rimer? Eller vil forsterke budskapet ditt med en tegning? Her kan du slippe kreativiteten løs!

  3. Finn et passende sted å henge den opp. Pass på å sjekke at plakaten ikke ender som forsøpling. Du kan for eksempel la den henge en uke, slik at mange får sett den, også kan du rydde den opp igjen.

Har du lyst på en plakat med Miljøagentene sin logo på? Da kan du laste den denne plakatmalen! I plakaten kan du skrive, eller tegne hvilket miljøbudskap som er viktig for deg. Hvis du vil at plakaten skal være litt tykk og stødig, så du kan bruke den i et demonstrasjonstog, kan du lime fast malen på kartong fra en pappeske. Eller du kan skrive ut på tykt papir

Barn har rett til å si ifra

Miljøagentene er opptatt av å løfte barns rett til å si ifra og bli hørt. Barn har ikke stemmerett, men ytringsfrihet og rett til å si sin mening. Disse rettighetene står blant annet i Grunnloven og FNs barnekonvensjon.

Miljøagent i 1. mai-toget i Trondheim brukte en t-skjorte som plakat. Foto: Terese Samuelsen.

Noen i 1. mai-toget i Trondheim brukte en t-skjorte som plakat. Foto: Terese Samuelsen.