lokallag
skole
hjemme
Lag lakseburger med tang
Visste du at du kan sanke og spise tang? Her er en oppskrift du kan følge hvis du har vært ute og plukket i fjæra!
Publisert: 23. desember 2025
Skrevet av: Kommunikasjonsagent Tuva Degré
Ting med Tang

Man må ikke langt ut i fjæra for å sanke tang! Foto: Tuva Degré
Denne oppskriften er laget av de flinke folka
i Ting med Tang. Du finner masse andre kule oppskrifter på hjemmesiden deres, tingmedtang.no. Der kan du også tilpasse hvor mange du vil lage til.
Lakseburger med tang er en digg og litt annerledes burger. Den er morsom og enkel å lage, og det er ganske spennende å plukke sin egen tang! Før du plukker tang, bør du først lære deg litt om hvordan du gjør det. Hvis ikke kan du skade naturen, eller få i deg gammel og kjip tang. Du får vite alt du trenger ved å se videoen nederst i oppskriften, der miljøagent Embla drar og sanker i fjæra.
Dette trenger du til fire personer
Lakseburger med tang
- 5 ss hakket fersk blæretang eller butare
- 500 g laks - uten skinn og ben
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts pepper
- 2 ss olje - til steking
Soyamajones med tang:
- 2 ss fersk hakket blæretang
- 4 ss majones
- 1 ts soyasaus
Tilbehør:
- Burgerbrød
- Ruccolasalat
- Syltet tang
Sånn lager du det
Finhakk laksen sånn at du kan forme den.
Finhakk all tangen, også den til soyamajonesen.
Ha laks, tang, sitronsaft og pepper i en bolle, og bland godt – og husk å holde av det du trenger av tang til soyamajonesen!
Fordel blandingen i 2-3 cm tykke burgere som formes med hendene. Det er nesten som å bake boller!
Nå skal vi lage soyamajonesen! Finn fram en ny bolle, og bland sammen majones, soya og resten av den hakkede taren. Sett den i kjøleskapet mens du gjør ferdig burgerne.
Få hjelp av en voksen til å varme opp oljen i stekepanne, og stek burgerne på hver side til de har en fin overflate. Etterhvert kan du ta stekepannen av platen, men la lokket stå på. Da ettersteker burgerne.
Finn fram burgerbrød og resten av tilbehøret, og hent soyamajonesen ut av kjøleskapet. Sett sammen burgeren sånn du liker den!