lokallag

skole

hjemme

Lag lakseburger med tang

Visste du at du kan sanke og spise tang? Her er en oppskrift du kan følge hvis du har vært ute og plukket i fjæra!

Publisert: 23. desember 2025

Skrevet av: Kommunikasjonsagent Tuva Degré

Kilde:

Ting med Tang

En jente og en dame står i fjæra med fullt oljehyre, tykke jakker og luer. Jenta holder opp en neve tang som drypper av vann, og damen holder et nett med tang. Begge smiler.

Man må ikke langt ut i fjæra for å sanke tang! Foto: Tuva Degré

Denne oppskriften er laget av de flinke folka
i Ting med Tang. Du finner masse andre kule oppskrifter på hjemmesiden deres, tingmedtang.no. Der kan du også tilpasse hvor mange du vil lage til.

Lakseburger med tang er en digg og litt annerledes burger. Den er morsom og enkel å lage, og det er ganske spennende å plukke sin egen tang! Før du plukker tang, bør du først lære deg litt om hvordan du gjør det. Hvis ikke kan du skade naturen, eller få i deg gammel og kjip tang. Du får vite alt du trenger ved å se videoen nederst i oppskriften, der miljøagent Embla drar og sanker i fjæra.

Dette trenger du til fire personer

Lakseburger med tang

  • 5 ss hakket fersk blæretang eller butare
  • 500 g laks - uten skinn og ben
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts pepper
  • 2 ss olje - til steking

Soyamajones med tang:

  • 2 ss fersk hakket blæretang
  • 4 ss majones
  • 1 ts soyasaus

Tilbehør:

Sånn lager du det

  1. Finhakk laksen sånn at du kan forme den.

  2. Finhakk all tangen, også den til soyamajonesen.

  3. Ha laks, tang, sitronsaft og pepper i en bolle, og bland godt – og husk å holde av det du trenger av tang til soyamajonesen!

  4. Fordel blandingen i 2-3 cm tykke burgere som formes med hendene. Det er nesten som å bake boller!

  5. Nå skal vi lage soyamajonesen! Finn fram en ny bolle, og bland sammen majones, soya og resten av den hakkede taren. Sett den i kjøleskapet mens du gjør ferdig burgerne.

  6. Få hjelp av en voksen til å varme opp oljen i stekepanne, og stek burgerne på hver side til de har en fin overflate. Etterhvert kan du ta stekepannen av platen, men la lokket stå på. Da ettersteker burgerne.

  7. Finn fram burgerbrød og resten av tilbehøret, og hent soyamajonesen ut av kjøleskapet. Sett sammen burgeren sånn du liker den!

Se Embla lage oppskriften med egensanket tare!