hjemme
Pannekaker av gamle bananer
Liker du ikke brune bananer? Istedenfor å kaste dem kan du bruke dem i pannekakerøra.
I Norge kaster vi altfor mye mat som kunne vært spist. Når rester ikke er fristende, finnes det mye man kan gjøre for å gjøre de om til lekre måltider. De bruneste bananene lager for eksempel de søteste og deiligste pannekakene!
Ingredienser:
- 2 modne bananer (eller flere)
- 2 dl lettkokte havregryn
- 1 dl melk
- 1 ts bakepulver
- 2 egg
- 1 ts vaniljesukker
Du trenger:
- Bakebolle
- Blender eller stavmikser
- Stekepanne
- Stekespade
Fremgangsmåte:
Putt bananer, havregryn, melk, bakepulver, egg og vaniljesukker i en bakebolle.
Miks sammen alle ingrediensene. Bruk blender eller stavmikser om du ønsker en jevnere røre.
Sett stekepannen på middels sterk varme. Hell litt pannekakerøre i panna, pannekakene skal være ganske små. Når pannekakene begynner å bli faste kan du snu dem og steke den andre siden.
Nå har du nydelige pannekaker som passer godt til frokost eller lunsj. Pannekakene kan serveres sammen med frukt og bær, syltetøy, rømme eller hva du liker best.