Miljøagentene

hjemme

aktivisme

Postkort for regnskogen

Send et postkort til miljøministeren og be om at Norge må fortsette å hjelpe regnskogen, og kanskje gjøre enda litt mer.

Publisert: 15. april 2024

Skrevet av: Ingvild Wollstad

Kilde:

Hjelp kloden!

Du trenger: Papp eller tykt papir, penn eller tusj, fargetusjer til å pynte postkortet

Noe av det viktigste vi kan gjøre for regnskogen her i Norge, er å støtte organisasjoner som jobber for å redde den. Norge er ganske flinke til å støtte regnskogen ved at vi gir mye penger hvert år til slike organisasjoner. Men vi må passe på at dette fortsetter - og be miljøministeren om det.

  1. Klipp ut kortet til en passende størrelse. På den ene siden deler du kortet i to med en strek (fra topp til bunn). Til venstre skriver du beskjeden din om regnskogen. Til høyre klistrer du på et frimerke og skriver adressen til miljøministeren.

  2. På den andre siden av kortet kan du tegne noen dyr eller planter fra regnskogen.

  3. Når kortet er ferdig, finn en postkasse og send det!

Adresse:

Klima- og miljøministeren

Kongens gate 20

0153 Oslo

Regnskogen er viktig

Regnskogen er så viktig for jordkloden at vi ikke kan risikere å miste den. Her lever dyr og planter som ikke finnes noe annet steder. Når vi snakker om regnskog, mener vi ofte den tropiske regnskogen. Den ligger ved ekvator, og mesteparten av den ligger i Sør-Amerika, Afrika, Asia og Oseania.

Verdens største regnskog er Amazonas. Den utgjør over halvparten av verdens regnskoger og strikker seg over 9 land i Sør-Amerika. Du kan lese mer om den viktige regnskogen her og blant annet lære om orangutangene som bor der.

Soloppgang over regnskog. Fotografi

Regnskogen har mange av verdens arter. Foto: Shutterstock.