Miljøagentene

Artikler

Filtrer visningen:

Tre jenter sitter på bakken foran en dør. Jenta i midten har på seg samisk kofte og sølje. Jentene ved siden av har på seg samiske sjal. Foran står en saftflaske og to termoser, og det samiske flagget.
  • miljø

Hva er urfolk?

I dag bor det over 250 millioner mennesker i verden som regnes som urfolk.

Forsiden på Barnas klimapanels rapport Kloden er å redde kloden. Bildet viser fire barn med plakater som går i demonstrasjonstog.
  • Barnas klimapanel

Barnas klima- og miljørapport 2023: Koden er å redde kloden

Hvert år kommer Barnas klimapanel med en rapport om hva barn og unge i Norge tenker om klima, natur og miljø. De vil redde kloden og kommer med klare råd til politikerne som bestemmer.

Voksen løve sett forfra. Den har beige-oransje pels, oransje øyne med små, svarte pupiller og en stor mange med lang pels rundt hele hodet.
  • dyr

Løve: sjefen på savannen

Løvene er de mest sosiale av alle kattedyrene. De er nemlig det eneste kattedyret som lever i flokk!

En hammerhai sett forfra. Hodet har en stor utvekst på hver side av hodet, så hodet ser ut som et smalt rektangel som er satt på tvers av kroppen. På tuppen av hver utvekst har haien et sort øye. Vi ser at haien er hvit på undersiden av hodet og kroppen, og grå på oversiden. Den har også en stor finne som stikker opp fra ryggen, og en åpen munn med skarpe tenner under hodet.
  • dyr

Hammerhai: havets hammer!

Hammerhaien er kjent for sitt spesielle hode som får den til å se ut som en hammer. Det er dette hodet som gjør den til en veldig god jeger!

Trær og planter i regnskogen. Tett med lave, grønne bladbusker i forgrunnen. I bakgrunnen høye, tunne stammer med mye grønne trær på toppen. Man ser en grå og fuktig himmel innimellom trærne.
  • natur

Hva er regnskog?

Regnskogen er hjem til utrolig mange planter og dyr. Mellom 50 og 80 prosent av verdens dyrearter og 80 prosent av verdens kjente insektarter finnes i regnskogen.

Bilde av en hel brunbjørn sett forifra. Den har tykk, brun pelse og sort snute. Den går mellom stammene på grantrær.
  • natur

Naturen er i trøbbel

Du har sikkert hørt om klimakrisen, men visste du at planeten også står ovenfor en naturkrise?

En stor myr med oransje og røde flekker med mose og gress. Speilblankt vann innimellom myrtuene, hvor grønne og gule trær speiler seg i vannet. Flere trær i bakgrunnen og en tung, grå himmel.
  • natur

Den magiske myra

Myra er hjemmet til tusenvis av arter og er naturens eget karbonlager.

Flere titalls personer samlet på Eidsvolls plass foran stortinget. Espen Barth Eide blir intervjuet av NRK, mange har plakater og flagg. Et band synger og spiller, en har mikrofon og en har kontrabass. På det største banneret står det "Planeten koker. Politikerne loker"
  • klima

Hva gjør klimaendringene med verden?

Klimaendringene skaper trøbbel for naturen, mennesker og dyr. De gjør dessverre mange andre problemer i verden større, slik som fattigdom, sykdom og mangel på mat og vann.

Kråke står på tuppen av en stein dekker av rur. Rundt den er det blå sjø med flytende tang. Kråka har et svart hode og svarte vinger, og fjærene ellers er hvite.
  • dyr

Kråker: like smarte som en åtteåring!

Kråka er en fugl de fleste av oss kjenner godt til, for du finner dem så å si i alle byer og tettsteder. Men visste du at kråker er blant de aller smarteste fuglene? Faktisk kan kråkefugler løse gåter nesten like raskt som en åtteåring.

1 / 2