Miljøagentene

klima

miljø

En dag i fremtiden?

Klimaendringene gjør at vi må tilpasse oss og endre måten vi lever på. Hvordan vil en grønnere fremtid se ut?

Publisert: 2. april 2024

Skrevet av: Skoleagent og markedssamarbeid Annam Chaudhry

En dame sitter i en hvit rund stol, med orange for. Hun har på seg VR briller. Fotografi.

Kanskje man kan rydde søppel ved hjelp av VR-briller og droner i fremtiden? Foto: Mangostar/Shutterstock

Det er det ingen som kan si sikkert, men kanskje en typisk dag vil se slik ut?

Tenk deg at du våkner opp i 2054. Du er nå voksen, og du lever i en verden som bruker flere teknologiske løsninger enn i dag. Du lever miljøvennlig fordi du var en ekte miljøagent. Du våkner opp i Oslo og går ut på balkongen din for å ta litt luft.

Grønne byer og smart teknologi

Du ser utover byen og den er veldig grønn. Bygninger og leiligheter har store planter som vokser utover og oppover bygningen. Det er takket være vertikalt jordbruk som har gjort det mulig å dyrke sin egen mat uten å ta opp så mye plass. Du har mange planter på balkongen din, og du plukker frukt og grønnsaker som du har dyrket selv.

Et drivhus med rekker av planter, som er plantet i høye rør. Fotografi

Mange tror vi vil dyrke mer i høyden i fremtiden. Foto: Yang Zhen Siang/Shutterstock

Hjemmet ditt er et smart hus som går på fornybar energi, og huset styres automatisk. Huset styrer varme og lysforhold, og kan fortelle deg om ting som skal gjøres i løpet av dagen. Kjøleskapet ditt forbereder et glass havremelk og legger det i en liten luke på døren.

Gjenbruk og søppeldroner

Du jobber nå som sjefsagent i Miljøagentene. Du velger å dra på jobb med dine auto-pilot-rulleskøyter som vet veien til jobben. I pausen på jobb leser du om en skole i Finnmark som har bygget skolen sin med gjenbrukte og miljøvennlige materialer, og som bruker sirkulært vann og fornybar energi fra verdensrommet.

Du tar på deg VR-brillene dine og blir dratt inn i en virtuell verden og sjekker skolegården. Der får du øye på en plastbit. Etter noen sekunder plukker en drone opp denne plasten og kildesorterer den. Du tar deg av brillene dine og er tilbake til virkeligheten. På vei hjem er du glad for at du lever i en tid hvor teknologien hjelper til for å bevare miljøet.

Vil du jobbe for en grønnere fremtid? Da kan du bli miljøagent! Miljøagenter jobber sammen for at vi skal bli flinkere til å ta vare på planeten vår.